Príprava a plnenie
Formu vystriekame rastlinným olejom v spreji. Takto pripravenú formu plníme.
Tortovú formu môžeme plniť krémom, alebo penou (mousse).
Zhutnenie
Po naplnení formy sa plnka jemným natriasaním, alebo búchaním o podložku zhutní, aby sa odstránili zbytočné bubliny z krému.
Tým dosiahneme hladký a rovnomerný povrch krému.
Uzatvorenie
Mrazené/chladené krémy naplnené až po okraj formy prikryjeme tenkým, asi 1-1,5 cm vysokým – dopredu upečeným – piškótovým korpusom.
Chladenie
Piškótovým korpusom uzatvorenú formu vložíme na niekoľko hodín do mrazničky, alebo do šokového zchladzovača.
Odstránenie formy
Zmrazenú tortu otočíme dnom nahor, tak sa na vrch dostane silikónová časť formy, ktorú teplovzdušnou pištoľou mierne ohrejeme a opatrne odstránime.
Na vrchu torty vidíme dutiny pre napĺňanie plnkou.
Podobne odstránime aj kovový rám tortovej formy.
Plnenie a zdobenie
Takto získaný dutý produkt plníme a zdobíme podľa chuti.
Pridaj komentár