Príprava a plnenie
Formu vystriekame rastlinným olejom v spreji. Takto pripravenú formu plníme.
Tortovú formu môžeme plniť slaným alebo sladkým piškótovým cestom, alebo ľubovoľným treným cestom.
Zhutnenie
Po naplnení formy sa plnka jemným natriasaním, alebo búchaním o podložku zhutní, aby sa odstránili zbytočné bubliny z masy.
Tým dosiahneme hladký a rovnomerný povrch masy.
Pečenie
Naplnenú tortovú formu vložíme do rúry a pečieme na 170° C.
Odstránenie formy
Upečenú tortu vyberieme z rúry, povrch posypeme práškovým cukrom a otočíme.
Vďaka špeciálnemu materiálu silikónovej formy a použitím rastlinného oleja v spreji silikónovú časť formy ľahko odstránime.
Na vrchu torty vidíme dutiny pre napĺňanie plnkou.
Kovový rám z vnútornej strany ostrím nožom obrežeme a opatrne stiahneme.
Plnenie a zdobenie
Takto získaný dutý produkt plníme a zdobíme podľa chuti.
Pridaj komentár