Posted by Maja on 30 júna 2018 /
0 Comment
Plnka
Stupeň obtiažnosti: ľahký
Ingrediencie | Množstvo | 8-ka | 12-ka | 16-ka | 25-ka | 40-ka |
---|---|---|---|---|---|---|
múka | g | 72 | 120 | 150 | 100 | 120 |
soľ | g | 7 | 12 | 15 | 10 | 12 |
mlieko | g | 400 | 620 | 800 | 500 | 620 |
maslo | g | 75 | 120 | 150 | 100 | 120 |
čierne korenie | g | 7 | 12 | 15 | 10 | 12 |
šampiňóny | g | 400 | 620 | 800 | 500 | 620 |
petržlenová vňať | g | 20 | 30 | 39 | 25 | 30 |
cibuľka nakrájaná na drobno | g | 70 | 120 | 150 | 100 | 120 |
POPIS
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú vlejeme do zohriateho mlieka a zahustíme.
Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja a pridáme šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Solíme a koreníme. Šampiňóny pražíme až kým sa nám pustená šťava neodparí, potom pridáme pripravený krém. Takto vzniknutú hubovú hmotu tyčovým mixérom vymiešame do hľadka. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať nakrájanú na drobno a ešte raz premixujeme.
Hubový krém plníme do slaných kociek alebo do zeleninovej piškóty pomocou vrecka na zdobenie a ozdobnej špičky.
Pridaj komentár