Torta
Stupeň obtiažnosti: ľahký
Zoznam všetkých ingrediencií
ORECHOVÁ PIŠKÓTA
Ingrediencie | Množstvo | 8-ka | 12-ka | 16-ka | 25-ka | 40-ka |
---|---|---|---|---|---|---|
vajce strednej veľkosti | ks | 5 | 8 | 10 | 7 | 8 |
cukor | g | 120 | 200 | 260 | 160 | 200 |
múka | g | 150 | 240 | 320 | 200 | 240 |
na jemno pomleté orechy | g | 25 | 45 | 50 | 30 | 40 |
vanilkový lusk | ks | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
POPIS
Vaječné bielka s kryštálovým cukrom vyšľaháme do nie príliš tvrdej peny. K žĺtkom pridáme semiačka vanilky, ktoré sme nožíkom vyškrabali z pozdĺž prerezaného vanilkového lusku. Žĺtky šľaháme až kým nám nevznikne svetlá pena a potom ju opatrne vmiešame do snehu. Nakoniec zľahka primiešame múku zmiešanú s mletými orechmi.
ZILA Tortovú silikónovú formu vystriekame 100 %-ným rastlinným olejom proti priľnavosti a nalejeme do nej piškótové cesto. Cesto rozotrieme od stredu smerom ku kraju, aby bola forma rovnomerne vyplnená. V predhriatej rúre pečieme na 160° C 25-30 minút. Ešte za horúca hotovú piškótu posypeme cukrom, alebo mletými orechmi a obrátením formy piškótu položíme na papier, alebo podložku.
Silikónovú formu môžeme ihneď odstrániť. Po vychladnutí piškótu vyberieme z tortového kruhu. Horúcim lekvárom (výberom podľa chuti), môžeme potrieť povrch celej torty a kraj obsypať mletými orechmi.
Tip: Namiesto mletých orechov môžeme použiť mleté mandle alebo oriešky
Odporúčané polevy: vanilková, karamelová, čokoládová.
Pridaj komentár