Tortový korpus
Stupeň obtiažnosti: ľahký
ZOZNAM VŠETKÝCH INGREDIENCIÍ
PIŠKÓTA
Ingrediencie | Množstvo | 8-ka | 12-ka | 16-ka | 25-ka | 40-ka |
---|---|---|---|---|---|---|
vajce strednej veľkosti | ks | 5 | 8 | 10 | 6 | 8 |
cukor | g | 25 | 40 | 50 | 30 | 40 |
soľ | g | 10 | 15 | 20 | 12 | 15 |
múka | g | 110 | 180 | 240 | 150 | 180 |
roztopené maslo | g | 50 | 80 | 100 | 60 | 80 |
roztlačený cesnak | strúčik | 1 | 2 | 3 | 2 | 2 |
cibuľa nakrájaná nadrobno | hlavička | 0,5 | 0,5 | 1 | 0,5 | 0,5 |
POPIS
Do ZILA Tortovej silikónovej formy umiestnime tortový rám, a vystriekajme 100%-ným rastlinným olejom proti priľnavosti.
Vaječné bielka vyšľahajme s kryštálovým cukrom a soľou do nie príliš tvrdej peny. Žĺtky šľaháme až kým nám nevznikne svetlá pena a opatrne zamiešame do bielkového snehu. Do hmoty pomaly prilievame roztopené, vychladnuté maslo, do ktorého sme už zamiešali nadrobno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku.
Cesto naplníme do tortovej formy. Najprv cukrárenskou kartou vtláčame cesto do každej časti formy a potom miernymi údermi búchame tortovou formou o plochu stola, aby sa z cesta dostali von vzduchové bubliny a zarovnalo sa. V predhriatej rúre pri 180°C pečieme asi 22-25 minút.
Tip: Pridaním farebnej kalifornskej papriky do cesta docielime farebnejšiu, estetickejšiu plochu rezu.
Odporúčané plnky: Tvarohové nátierky, šaláty, mäsové pomazánky, syrové krémy…. atď.
Pridaj komentár